داوری

داوری یکی از شیوه‌های رایج حل و فصل اختلافات بین اشخاص خصوصا تجار و کارآفرینان است. این روش گرچه در قراردادهای تجاری بین‌المللی بیشتر رواج دارد ولی در سال‌های اخیر در قراردادهای داخلی نیز به عنوان روش حل و فصل اختلافات مورد توجه قرار گرفته است. توسعه سازمان‌ها و ایجاد مراکز منطقه‌ای داوری و درک این ضرورت که در اختلافات ایجاد شده در روابط تجاری و اقتصادی، مراجعه به داوری به جای دادگستری می‌تواند مزیتی بزرگ به شمار آید، موجب اقبال و توجه روزافزون کارآفرینان و حقوق‌دانان به نهاد داوری شده است.

رسیدگی به اختلافات توسط داور علاوه بر آنکه مستلزم داشتن دانش حقوقی و تجربه است، باید متکی بر شناخت از عرف‌های تجاری باشد، سعه‌صدر و توان انجام مذاکرات نیز از ویژگی‌های یک داور متخصص است. تجربه تخصصی در حوزه داوری و مطالعات پیوسته و روزآمد، موسسه صلح و قانون را در ارایه خدمات داوری متمایز کرده است.

نگاه تخصصی و تمرکز موسسه بر موضوع داوری موجب شده تا احاطه بر قوانین و نظام حقوقی و شناخت کامل از نحوه‌ی مواجه و رویه محاکم در برخورد با آرای صادر شده توسط داوران شکل بگیرد. این تسلط و شناخت باعث شده تا در حل و فصل اختلافات بین اشخاص رویکرد دقیق و علمی حاکم بوده و همه‌ی تلاش‌ها معطوف بر رسیدگی دقیق و منصفانه و صدور رایی دقیق و خالی از اشکال باشد.

وجود توافق‌نامه داوری و یا شرط داوری صحیح و کامل در یک قرارداد می‌تواند فرآیند رسیدگی و حل و فصل اختلافات را تسهیل کرده در مقابل اگر شرط داوری بدون دانش حقوقی و اطلاع از رویه قضایی تنظیم شود می‌تواند برای طرفین قرارداد ایجاد مشکل کند. بعلاوه رسیدگی توسط داور نیز دارای آداب و تشریفاتی است که مستلزم داشتن تخصص در حوزه‌ی داوری است. پیشنهاد موسسه حقوقی صلح و قانون آن است که شرط داوری مشروط به استفاده از نظر متخصصین حقوقی در قراردادها پیش‌بینی و تنظیم شود.

یکی از حوزه‌‌‌های تمرکز مرکز حقوقی و داوری صلح و قانون ارایه خدمات داوری است. داوری به عنوان یکی از روش‌های حل و فصل اختلاف دارای جنبه‌های تخصصی و پیچیده بسیاری است. وکلا و مشاورین ما در مرکز حقوقی و داوری صلح و قانون سابقه داوری ده‌ها پرونده را در کارنامه خود داشته و وکالت ده‌ها پرونده با موضوعات مرتبط با داوری مانند ابطال رای داور و یا اجرای آن را در مراجع قضایی بر عهده داشته‌اند.